Bezoek ons park

Ontdek, beleef en bewonder

een wonderlijke sprookjeswereld voor jong en oud

Wonderwereld is een magische reis door de wereld van tante Beppie en Greurt de Groninger reus. Bij de wonderwereld brengen we de natuur en magie samen zodat niet alleen kinderen er plezier aan hebben maar ook het kind in de volwassenen wordt geprikkeld. Van bijzondere dieren tot aan unieke figuren die speciaal voor de wonderwereld gemaakt zijn. 

Nieuwsgierig geworden? Lees verder voor een digitaal bezoekje aan de Wonderwereld en laat je verwonderen door onze wondere wereld en leer tante Beppie, Greurt, zwammer en de rest van onze bewoners  kennen. 

Ga op een magische reis Geïnspireerd op de natuur

en ontdek het kind in jezelf. Wonderwereld biedt binnen én buitenplezier. Onze unieke ligging in het bos zorgt voor een heerlijke koele plek in de zomer, midden in de natuur. Wat ga jij als eerste doen? Op de foto met tante Beppie en Greurt, je kennis testen over de snelheid van dieren, de durf je wel wand, of ga je lekker spelen in het speellandschap? 

Natuur ontdek centrum

Mensen op een speelse en leuke manier in verbinding brengen met de natuur is een van de belangrijkste punten van de Wonderwereld. In ons Natuur Ontdek Centrum doe je precies dat! Leer meer over de natuur, dieren en fossielen van dichtbij. Hoe vaak kun je nu een echte giraffe aaien, of een fossiel van een dinosaurus van dichtbij bekijken? Raad wie het snelste dier is en test je moed bij de durf je wel wand. Geïnteresseerd in kleine kriebelbeestjes? ook die hebben we en kun je van dichtbij bekijken – of vermaak je bij het binnenverblijf van de zwart-wit-vari’s. 

Drakengrotten

Vanuit het natuur ontdek centrum wandel je zo de draken grotten in. Doe een wens bij elf Valentijn, en vergeet niet om naar boven te kijken in de grot. Grotten zijn immers bijzondere verschijningen en het zou zonde zijn als je alleen maar naar voren zou kijken. Je zou anders zo maar eens ons drakenstel kunnen missen. Durf jij het aan om ook de trollenkelder in te gaan en een bezoekje te brengen aan deze bijzondere wezens? of ga je liever op bezoek bij de takkenman en de kleine grappenmakers de faunies? Je vindt ze allemaal in de grot.

Zwammer's bos

Goedemiddag, zegt zwammer beleefd. Je kunt hem haast niet missen, een mannetje vol met paddenstoelen. Zwammer is een echte kletskous, en is zo lang blijven zwammers dat hij er zelf een is geworden! Hij heeft verschillende vrienden om zich heen verzameld in zijn bos. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht naar het magische kristal, tel hoeveel paddenstoelen zwammer op zijn lijf heeft zitten, kijk of je net zo nors kunt kijken als bultheuvelrug of ontdek of je de bijzondere verhalen van de verhalenverteller kunt weerstaan.

Elvenbos

Welkom in het elvenbos, een magische plek vol schoonheid en magie, waar kabouter Kees elke morgen vanuit Kabouterland verse honing naar de Medebrouwerij komt brengen, waar de elven een heerlijke zoete honingdrankje maken. De andere elven zijn druk bezig met zanglessen voor de vogels. Dat heeft alles te maken met het bewaken van het geheim van de nacht en het voorkomen van boze dromen. Wil je de rest van het verhaal ook weten? vergeet niet om even te blijven luisteren in ons elvenbos. 

Burcht en speelweide

Welkom in de oerbossen van Ter Apel, een prachtige plek vol met flora en fauna. In onze burcht vindt je vele uilen en roofvogels, een dier dat zich uitermate thuis voelt in het bos. Of neem plaats op een van onze picknickbankjes terwijl de kinderen lekker kunnen rondrennen, spelen in het speellandschap en de natuur zelf kunnen ontdekken. Weet jij bijvoorbeeld wat voor soort vogels, bomen en insecten er allemaal in het bos voorkomen? Ontdek het zelf! 

Kas

De kas is de oude binnenplaats en overdekte tuin van het pand. Deze functie wilden we uiteraard bewaren. Met vele losvliegende en struinende vogeltjes, ringstaartmaki’s en verschillende soorten aapjes de perfecte plek om even neer te strijken en je te laten verwonderen door de dieren en kom even tot rust.

Winkeltje Merlijn

Naast onze webshop hebben we een hele winkel vol wonderlijke cadeautjes, knuffels, beeldjes en boeken voor jong en oud. Of je nu een souvenir mee wil nemen, een cadeautje zoekt voor iemand of jezelf wil verwennen. Onze collectie is vele malen groter dan wat we in onze webshop aanbieden. Dus kom en laat je verwonderen. 

Gewoon is ook wonderlijk

Je vind ons in de oerbossen van Ter Apel, even weg van de echte wereld. Perfect voor een dagje uit.

Openingstijden

April, mei, juni

Woensdag, zaterdag, zondag van 10.00 – 17.00 uur

Juli, augustus

Alle dagen van 10.00 – 18.00 uur

September, Oktober

Woensdag, zaterdag, zondag van 10.00 – 17.00 uur